Electronic Beats Hungary

Az Autechre 444 videóból álló, 13 órányi titokzatos playlistet osztott meg

Rob Brown és Sean Booth, a kísérleti elektronikus zenék Greater Manchester megyéből származó megkerülhetetlen párosa, akiket Aphex Twin és Squarepusher mellett szokás emlegetni, és akik tavalyelőtt Budapesten szokásuk szerint vaksötétben vitték el a megjelenteket egy sújtó hangorgiára, húztak egy elég szépet.

Saját webshopjuknak About szekciójában rejtettek el ugyanis egy 444 trekkből álló playlistet, tele sűrűn rétegzett melodikus drónzajjal és a hozzájuk tapasztott, megállás nélkül mutálódó absztrakt pszichedelikus-színátmenetes videókkal. A link azóta már elpárolgott a webről, de valaki (nem csodálkoznánk, ha ez a valaki ők maguk) felnyeste a több mint fél napig elnézegethető-elhallgatható audiovizuális haluztatást a YouTube-ra. Kipróbáltuk, munka mellé és alvásba szenderüléshez is működik.

Állítólag ha meghallgatod, akkor jobb emberré válsz.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

De nem ez volt az IDM-páros első, nem reklámozott kedveskedése mostanában. Ugyanitt, a webshopjukban a live szekció alatt tűntek fel nemrég kis csíkok, amik valójában hiperhivatkozások: rájuk kattintva az Autechre 2008-as Quaristice turnéján használt dobgépmintákat és szekvenszert tölthetjük le. Vagyis, ha ahhoz van kedvünk, megcsinálhatjuk a házi stúdiónkban a saját Autechre-emulátor kísérletizenés projektünket.

Vonatkozó: Richie Hawtin, Holly Herndon és az Autechre zenéjét kilövik az űrbe

Published November 19, 2018.