Electronic Beats Hungary

Az Autechre 444 videóból álló, 13 órányi titokzatos playlistet osztott meg

Rob Brown és Sean Booth, a kísérleti elektronikus zenék Greater Manchester megyéből származó megkerülhetetlen párosa, akiket Aphex Twin és Squarepusher mellett szokás emlegetni, és akik tavalyelőtt Budapesten szokásuk szerint vaksötétben vitték el a megjelenteket egy sújtó hangorgiára, húztak egy elég szépet.

Saját webshopjuknak About szekciójában rejtettek el ugyanis egy 444 trekkből álló playlistet, tele sűrűn rétegzett melodikus drónzajjal és a hozzájuk tapasztott, megállás nélkül mutálódó absztrakt pszichedelikus-színátmenetes videókkal. A link azóta már elpárolgott a webről, de valaki (nem csodálkoznánk, ha ez a valaki ők maguk) felnyeste a több mint fél napig elnézegethető-elhallgatható audiovizuális haluztatást a YouTube-ra. Kipróbáltuk, munka mellé és alvásba szenderüléshez is működik.

Állítólag ha meghallgatod, akkor jobb emberré válsz.

De nem ez volt az IDM-páros első, nem reklámozott kedveskedése mostanában. Ugyanitt, a webshopjukban a live szekció alatt tűntek fel nemrég kis csíkok, amik valójában hiperhivatkozások: rájuk kattintva az Autechre 2008-as Quaristice turnéján használt dobgépmintákat és szekvenszert tölthetjük le. Vagyis, ha ahhoz van kedvünk, megcsinálhatjuk a házi stúdiónkban a saját Autechre-emulátor kísérletizenés projektünket.

Vonatkozó: Richie Hawtin, Holly Herndon és az Autechre zenéjét kilövik az űrbe

Published November 19, 2018.