Electronic Beats Hungary

Atomjó koncertet adott a Gorillaz Budapesten! Lemaradtál róla? Sebaj, a kölnin még simán ott lehetsz!

Tegnap este lement az első budapesti Gorillaz koncert, és mindenki elégedett is lehetett a látottakkal-hallottakkal: pontosan azt a fajta profizmust kaptuk tőlük, amit elvárhat az ember egy közel 20 éves zenekartól, még akkor is, ha a koncerttermen kívül az végül is “csak” egy virtuális zenekar, és a valóságban mindössze ketten alkotják: egy képregényes és egy örökmozgó, zseniális zenész, Damon Albarn.

A Gorillaz az új, Humanz című nagylemezét hozta el Budapestre, és  másfélórás fellépésén végig is játszotta azt az első hangtól az utolsóig. Bár a lemezen közreműködő sok-sok énekesnek csak a hangja volt ott, meg láttuk őket a háttérben a vetítővásznon, azért volt, aki Albarnnal és népes zenekarával (5 vokalista, 2 dobos, 2 szintis, egy gitáros és egy basszista) tartott, mint például Zebra Katz. Ami a leginkább helyre tette az estét, hogy kiderült, az új lemez dalai nemcsak az albumon, de élőben is mennyire jól működnek, jó pár (pl. Sex Murder Party, We Got the Power) bátran odatehető a régi nagy slágerek mellé, melyek közül tegnap este mindössze három hangzott el (Stylo, Kids and Guns, Clint Eastwood). A közönség hálás volt és lelkes, jól reagált a számokra, a zenekarral közösen megcsinálták a hangulatot. Igazán emlékezetes első fellépést hagyott maga után Damon Albarn és zenekara, a Gorillaz.

A Gorillaz tagjai Budapest után, június 20-án a kölni közönséget fogják levenni a lábukról. Meg persze téged is, mert ha virtuálisan is, de ott lehetsz te is az első sorban. Válaszd ki otthon a legkényelmesebb fotelt (kanapét, széket, babzsákot vagy ami van) és csápold végig abból a kölni bulit. Vagy csinálj valami hangulatvilágítást, maradj állva és táncolj, ahogy bírsz. Tedd azt, amit csak szeretnél a minél teljesebb élményért.

A te dolgod mindössze annyi, hogy jól érezd magad, a zenét a Gorillaz adja, mi pedig az összeköttetést!

A június 20-i kölni koncertet 360°-os livestreamben követheted végig a Telekom jóvoltából, a Telekom Electronic Beats oldalán. Gyere és bulizz egyet a Gorillazzal és a kölni közönséggel. Ha lemaradtál a budapesti koncertről, akkor azért, ha viszont ott voltál, akkor meg azért!

A Gorillaz és mi biztosan ott leszünk! És te?

Published June 17, 2017.