Electronic Beats Hungary

Óriási torzulós trippelés az új Aphex Twin-videó

A kísérleti elektronika legismertebb nevéről régóta tudható, hogy imád trollkodni, ahogy azt itt is leírtuk, amikor hírt adtunk a rejtélyes Aphex Twin-logók felbukkanásáról Londontól Torinóig.

Ami most hétfőn történt, az patentül beleillene ebbe a mintázatba: reggel fél 8-ra volt kiírva egy öt perces tévészpot a felnőtteknek szóló (főként elborult rajzfilmeket vetítő) tévécsatornán, az Adult Swim-en Aphex Twin: Collapse címmel. Eléggé árulkodó tény volt ez a fent említett titokzatoskodó marketingkampány fényében, viszont a csatorna végül törölte a műsort a műsortervből.

Különösen nagy vicc lehetett volna, hogy a vörös vigyorpápa felveri a rajongóit kora reggel, hogy aztán csak egy nagy semmit kapjanak.

De ez nem vicc volt: egy szóvivő szerint azért vették le a műsorról, mert az nem ment át a Harding-teszten, vagyis rohamokat okozhatott volna epilepsziás betegeknél. A videó (amit Weirdcore készített) természetesen a YouTube-ra végül felkúszhatott, és most mindenki megnézheti, aki nem túlérzékeny a gyorsan váltakozó, villódzó képsorokra:

A klip egyben új hanganyagot is jelent: szeptember 14-én jelenik meg a Warpnál Aphex Twin Collapse EP-je, ami a fenti zene alapján valószínűleg követi a hagyományt – túlvilági, experimentális, ziháló, de egyben ambientből is táplálkozó darabok várhatók.

Vagy nem ;)))))))

Published August 07, 2018.