Electronic Beats Hungary

Amíg esténként beindul a Sziget, addig napközben bulizz a fesztivál partyhajóján

Aki elég idős, az még emlékezhet a 90-es évek második és a 2000-es évek első felének boat partyjaira, amikor egész éjjel egy hajón tombolhatott az ember, miközben kiváló DJ-k tolták a house-t meg a technót. Némiképp ezt idézi vissza nekünk idén a Sziget, csak nappal, mert este már az Óbudai-szigeten várnak a bulik és a koncertek.

Az augusztus 9-én kezdődő 25. Sziget Fesztivál egy héten át jobbnál jobb programokat kínál, de a legkülönlegesebb mégiscsak a Boat Party lesz, ami 5 napon át, augusztus 9-től 13-ig szállítja majd a bulizókat fel s alá a Duna vizén. Természetesen zeneszóra.

A hajós bulira vágyó fesztiválozóknak az elegáns Európa hajó ad majd otthont. Lesz itt lehetőség babzsákból pihenős városnézésre épp úgy, mint tombolásra a fedélközben, de mindenféle street food finomságok is lesznek, ha meg kitikkadnánk, akkor pedig vár a bár. És hogy még vonzóbb legyen a dolog: a zenét a legjobbaktól fogod kapni – ráhangolódva az estére. Nézzük őket sorban.

Augusztus 9. Michael Mayer

A míves német elektronika egyik kulcsfigurája, társalapítója és -tulajdonosa a legendás Kompakt kiadónak. A 90-es évek második felében kezdte a pályát, nagylemezei mellett olyan neves sorozatoknak készített mixeket, mint például a Fabric vagy a DJ Kicks.

Augusztus 10. Mano Le Tough

Az Írországban született, sokáig Berlinben, jelenleg pedig Zürichben élő DJ-producer a 2000-es évek legvége óta ontja magából eredeti hangzású, eklektikus tánczenéit. Eddigi két brutáljó nagylemeze a Permanent Vacation égisze alatt jelent meg.

Augusztus 11. DJ W!LD

A francia elektronikus underground hőse. Dijonban született, hip-hopon nőtt föl, majd megismerte Laurent Garnier korai munkáit és váltott: az elektronikus zenére és Párizsra. Zenéjében a hip-hop, a diszkó, a Chicago és a Detroit techno, valamint a house keveredik ízléssel, érzéssel.

Augusztus 12. Gus Gus

Őket aztán nem nagyon kell bemutatni a hazai közönségnek sem. Az izlandi zenekar nálunk is hallatlanul népszerű, többször is jönnek hozzánk egy évben. Ami biztos: a Sziget25 hajóján is hozzák a tőlük megszokott hangulatot és oltári bulit hoznak össze.

Augusztus 13. Henry Saiz

Az új évezredben megerősödött spanyol elektronikus zene egyik fontos alakja. Bő egy évtizede jelenteti meg zenéit, amiket nyugodtan nevezhetünk elszállt, melankolikus tánczenéknek. A Madridban élő DJ-producer legalább annyira deep, mint amennyire dark, és emiatt szeretjük.

https://www.youtube.com/watch?v=PBCOFeaQ1cA

Published August 05, 2017.