Electronic Beats Hungary

A chillwave nem tűnt el, csak ellopta a trap cinjeit és levendula köddel vonta be magát

Meg egy alkarnyi keserédes XYZ-generációs korszellemmel. Ez történik az shxde nevű producer friss klipjében, ami a zenéhez hasonlóan olyan elemeket olvaszt magába, amiket már régóta jól ismerünk, de mégis olyan arányokban porciózva-alkímiázva azokat, hogy egy teljesen új minőség jöjjön létre. Trapes cinek? Ja, de puskaropogásszerűen megsokszorozva. Lepitchelt, szívbemarkoló vokálok? Igen, de ez már nem a vaporwave-éra.

És mindezt kidomborítva monumentális, lila és magenta árnyalatoktól túlcsorduló érzelemtömbök dőlnek ránk, miközben a videóban feltűnő aluljáró fáradt neonjai cyberpunk-esztétikát, az alkonyatban lassan hajladozó koromfekete pálmafa-sziluettek a chillwave legszebb pillanatait idézgetik meg, és még egy szemkiveretős strobikkal felpakolt future rave-be is eljutunk. A levendula színek pedig egy pillanatra sem távoznak, hanem úgy szuggerálják bele magukat a tudatunkba, hogy tessék, mi már egy rövid cikket is írunk róla.

És azért írunk róla, mert ez a dal azon kevés telitalálatok közé tartozik, amik azokat a pillanatokat éneklik meg, amikor a világ tetején vagyunk, annyira élünk, mint soha korábban, de azért titkon sejtjük, hogy leszünk még lent is. Addig viszont hadd szóljon.

 

Kövessetek minket minden fronton: