Electronic Beats Hungary

A chillwave nem tűnt el, csak ellopta a trap cinjeit és levendula köddel vonta be magát

Meg egy alkarnyi keserédes XYZ-generációs korszellemmel. Ez történik az shxde nevű producer friss klipjében, ami a zenéhez hasonlóan olyan elemeket olvaszt magába, amiket már régóta jól ismerünk, de mégis olyan arányokban porciózva-alkímiázva azokat, hogy egy teljesen új minőség jöjjön létre. Trapes cinek? Ja, de puskaropogásszerűen megsokszorozva. Lepitchelt, szívbemarkoló vokálok? Igen, de ez már nem a vaporwave-éra.

És mindezt kidomborítva monumentális, lila és magenta árnyalatoktól túlcsorduló érzelemtömbök dőlnek ránk, miközben a videóban feltűnő aluljáró fáradt neonjai cyberpunk-esztétikát, az alkonyatban lassan hajladozó koromfekete pálmafa-sziluettek a chillwave legszebb pillanatait idézgetik meg, és még egy szemkiveretős strobikkal felpakolt future rave-be is eljutunk. A levendula színek pedig egy pillanatra sem távoznak, hanem úgy szuggerálják bele magukat a tudatunkba, hogy tessék, mi már egy rövid cikket is írunk róla.

És azért írunk róla, mert ez a dal azon kevés telitalálatok közé tartozik, amik azokat a pillanatokat éneklik meg, amikor a világ tetején vagyunk, annyira élünk, mint soha korábban, de azért titkon sejtjük, hogy leszünk még lent is. Addig viszont hadd szóljon.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Kövessetek minket minden fronton: