Electronic Beats Hungary

5 ok, ami miatt szombaton le fogod táncolni a lábad Or:la szettjére

Orlagh Dooley, azaz Or:la április hetedikén szombaton veszi be magát a LÄRM irányítóközpontjába, ami olyan történés, hogy az már alsó hangon is üdvőzítőnek nevezhető. Hogy miért, azt most szóvá tesszük.

1. Ha valakit ennyire nem érdekel az önpromó, és mégis ilyen messze jut

Az egy fontos üzenetet hordoz magában. Or:la önértékén lett egy agyonkeresett lemezlovas, először Meine Nacht nevű klubestjének hála, ami váratlan helyszíneken szervezi meg önmagát Liverpoolban, legyen az egy használaton kívüli rendőrörs, régi pékség vagy szupermarket.

2. Amikor egy nagynevű kiadónál mutatkozhatsz be, és rögtön nem kis húzással

Hanem egy olyannal, ami visszacsempészte a Hotflush Recordingshoz azt, amit a label a technoid elhajlása után kicsit elveszített – az fifikás húzás. Or:la UK Lonely című, életének első 12 inchesével ugyanis két éve bátran nyúlt újra a lélekadó garázsos, bass music-os töredezettséghez, amivel egy életre elintézte magának a bookingokat.

3. Nincs ráfeszülve a zsánerekre

Nála jöhet egy 80-as évekbeli protohouse Kevin Saundersontól, amire rágyűrűzik néhány breakbeat, hogy perceken belül ösztövér technó feljlődjön belőle, ami aztán poszt-poszt-poszt-dubsteppé alakul, de csak még azelőtt, hogy megérkezzen egy vasipari elektró. Akármelyik mixét elővehetjük, újra és újra behúz a csőbe, ha stíluszletisztultságot várunk. A mixelésére minderre rímelve pedig két szó illik: félelem nélküli.

4. Híres klubzenei magazin 2017 áttörő lemezlovasának nevezi meg

Amiért ő a lehető legkedvesebb szerénységgel (vagy legszerényebb kedvességgel) hálálkodik. Azzal, hogy köszönetet mond mindenkinek, aki egy kicsi időt is szánt rá, hogy a zenéjét hallgassa, vagy táncolt valahol a szettjére.

5. Egyszerre három szervezőcsapat neve alatt is fut a pesti műsor

Amikor a Designer Drums, a LavaLava és az NVC is beáll egy kétszázötven fős klubba szervezett esemény mögé, az meglehetősen sokat sejtet. Leginkább azt, hogy a vendég tényleg az egyik legaktuálisabb, akit ma, 2018 tavaszán le lehetett igazolni – és az igazi robbanás szélén áll. Irány a LÄRM!

https://soundcloud.com/orladsf/live-on-nts-july-2018

Published April 04, 2018.