Electronic Beats Hungary

5 dolog, amit mindenképpen tudnod kell LTJ Bukemről

Alaparc

Ismerek olyan embereket, akik szerint a drum&bass egysíkú és unalmas zene, de azok valószínűleg még sosem merültek bele igazán, és ezért rá se jöttek, hogy épp ellenkezőleg, mennyire sokféle. A jazzes-soulos, elszállt atmoszférikus d&b az egyik fajta, minek Danny Williamszon, vagy ahogy mindenki ismeri, LTJ Bukem a nagymestere. A 80-as évek közepe óta áll a pultban, lemezei pedig a 90-es évek legeleje óta jelennek meg. Ha róla van szó, akkor a modern elektronikus zene egyik legmeghatározóbb előadójáról beszélünk, aki az alapok lefektetésében úttörő szerepet vállalt. Közehely, de nélküle (is) más lenne ma az elektronika és azon belül is a drum&bass, ha meg sem születik, vagy valami mást csinál végül.

https://www.youtube.com/watch?v=lF4pvPwMfwY

Jazzman

Mondjuk lehetett volna belőle klasszikus vagy jazz-zenész. Klasszikus zenei műveltséget kapott, mint zongorista, majd tinédzserévei alatt jazzbandákba, fúziós zenekarokban játszott. A szeptember 20-án 50. életévét betöltött Bukem a jazzt, a funkot és a soult később sem felejtette el, azok zenéje szerves részét képezik a mai napig. Nincs egyetlen olyan száma, ami érintetlen lenne ezek valamelyikétől.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Szerény zseni

Bukem olyan, mint egy jó mérnök, precíz és pontos. Na és szerény is, bár ez már nem a mérnökség jellemzője. Nagyon ritkán jelentet meg saját számokat, szerzői nagylemezt is a 30 éves pályafutása során mindössze egyszer adott, ki, 2000-ben, Journey Invaders címmel. Sokkal több időt szán kiadójára, az ott tevékenykedő művészekre, és az ő zenéjük népszerűsítésére. Ezért szerzői lemezek helyett inkább mixalbumokban és válogatálemezekben utazik.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Főnök úr

Kiadója, a Good Looking, a drum&bass műfajának egyik fellegvára. Blame, Big Bud, Blu Mar Ten, Seba, Peshay, Future Engineers, Source Direct, Aquarius – csak néhány igazán jól csengő név, a nála megfordult előadók sorából. Válogatás- és mixsorozatai, melyek közül jó párat sokáig hűséges MC társával, Conraddal készített el, e művészek legjobb darabjait és persze Bukem saját számait fűzik fel egyetlen nagy, szinte önálló számnak is felfogható egységgé. A Logical Progression és a Progressive Sessions albumok minden része kötelező annak, aki képben szeretne lenni a d&b-vel.

Click on the button to load the content from www.dailymotion.com.

Load content

Mixmester

Bukem kiadót vezet, számokat készít, producerkedik, és mindent jól csinálja, igazi szigorú maximalistaként. De akkor fogod legjobban megérteni és átérezni őt, ha egyszer élőben látod. Ő ugyanis a legjobb DJ-k egyike. És bár ragyogóak a mixlemezei, sokat visszaadnak az élő fellépések varázsából, de meg sem közelítik azok lényegét. Bukem minden szettje kilépés az időből és a térből egy különös és egyedi világba, ahol más, saját törvények uralkodnak. Aki egyszer is látta és hallotta őt, az sosem felejti a mindig földöntúli élményt, és nem is akarja már másképp hallani őt, mint így, élőben. Lehet, hogy Bukem ezért nem készít szerzői lemezeket.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Published September 26, 2017.