Electronic Beats Hungary

3 magyar mixanyag, amit jobban teszel, ha feltolsz gyorsan fülbe

Szürkülő égbolthoz, hűvösödő szelekhez is testhezállóak.

Ahogyan egészséges fomónkkal mi sem szeretünk lemaradni az értékes honi történésekről, úgy azt sem szeretnénk, ha olvasóinkkal is megesne ez. Jó tudni például, hogy míg elvagyunk mindennapi teendőinkkel, addig rendbenlévő mixek kavaródnak össze Budapest különböző pontjain a Széna tértől a Palotanegyedig, ezért most hármat ide is rakunk elétek – mindhárom nagyon más, de mindhárom mögött koncepció és elgondolás áll, és mindhárom: tízpertíz.

Switch Nollie begyújtása a ROLÓ FM-nek

Szeptember végén halkan, de nagy tervekkel elindult egy olyan community radio-szerűség a Bródy Sándor utcában, ami élő videóstreammel, majd pedig a SoundCloudon adagol kitűnő szelekciókat a budapesti undergroundban szerepet betöltő figuráktól. Mindezt egy redőny mögül – innen a ROLÓ FM név (facebookos bekövetés erre). A legutóbbi adást a Torso és mhmm bulikról ismerhető feltörekvő DJ, Switch Nollie rakta le, őszies, dubos, breakes, leftfield ötven percben:

Route 8 pörgőskongás vendégbajuszolása

Egy másik mixprojekt is hasonlóképp berúgódott az elmúlt hetekben: a legmagyarabb török DJ, Vedat Akdağ lőtte ki a Suck My Mustache-t, amit úgy jellemez, hogy az labelként és multikulturális platformként fog funkcionálni, azzal a céllal, hogy “promózza a minőségi obskúrus acid-nép-tánczenét.” Ehhez nemrég kishazánk nagy nemzetközi kedvence, Route 8 is hozzájárult, és ahogy a többi DJ, ő is megnevezte kedvenc állatát, a saját mixéhez végül ebből készült el az artwork. Lehet tippelni, mi az állat:

Subotage pszichotechnója

Az NVC kötelékébe tartozó Subotage-t fogós technóiról ismerheti a partik népe, de talán olyan sokan nem tudják róla, hogy ősozorázó alak, akit mindig is érdekelt a pszichedelikus és technoid zenék határán “egyfajta mágikus gombaként létező-alakuló eklektikus, behatárolhatatlan zenei világ.” Úgyhogy most aktív kirándulást tett ebbe a szférába, egyfelől újra megélve idei három órás szettjét a Pumpui színpadon, másfelől kijelölve saját magának is a továbbhaladási irányt 2020-ra.

Vannak még kedvenc mixeitek a közelmúltból? Kommenteljétek be a vonatkozó Facebook-posztunk alá!

Published November 26, 2019.