Electronic Beats Hungary

24 év elteltével jön az új Everything But The Girl album, és máris egy átütő táncos videóval nyit

A Missinget (pontosabban annak Todd Terry-remixét) mindenki ismeri. Az is, aki azt hiszi, hogy nem, mert nehezen volt elkerülhető az elmúlt években, és csak visszakúszott a rádiós játszások közé, azon át pedig az agyunk hátsó kertjébe.

Tracey Horn és Ben Watt – akik nem csak zenészpartnerek, de a való életben házastársakat is alkotnak – párosa 2000 óta aztán inaktívvá vált, nem léptek fel, szólóanyagokat adtak csak ki, ami azt jelezte, hogy az Everything But The Girlnek végleg vége lehet. Tavaly novemberben aztán a derült égből közölték, hogy új nagylemezt vettek fel, amire 1999 óta nem volt példa.

A Nothing Left To Lose című új dal viszont olyan frissen hangzik, mintha nem telt volna el negyed évszázad, és még egy szuggesztív videót is forgattak hozzá páratlan kortárstánc-alakításokkal:

A Fuse című új lemezt titokban vették fel, tíz számot tartalmaz, és úgy írják le, mint modern csavart azon a csillogó elektronikus soul zenén, amivel a kilencvenes évek közepén ismertté váltak.

“Ironikus módon az új album hangzása volt az utolsó dolog, ami az eszünkbe járt, amikor 2021 márciusában elkezdtünk újra dolgozni. Persze tisztában voltunk, mekkora nyomást jelent egy ilyen régóta várt visszatérés, ezért inkább a nyitott játékosság jegyében próbáltunk belevágni, bizonytalanul az irányt illetően, fogékonyan bármire, ami jön” – mondta Tracey.

VÁRÓS.

Published January 10, 2023.