Electronic Beats Hungary

10 ezer tánclépés három perc alatt a Justice himnuszára

Van egy svéd nonprofit szervezet, a Generation Pep, aminek az a víziója, hogy minden gyermeket képessé kell tenni arra, hogy aktív, egészséges életet éljen. Ennek a célnak a megerősítéséhez leforgatták “a világ első táncvideóját, amiben tízezer lépés történik.”

Mindezt a kilenc éves Lilyana Ilunga követi el, ráadásul az ismert franciaelektró páros, a Justice legnagyobb trekkjére, a D.A.N.C.E.-re, ami a videó okán kapott egy kis ráncfelvarrást is. A kisméretű boldogságbombának először felpattan a szemhéja az ágyában, magára kapja a szobájában szétdobált sneakerek egyikét, aztán nekiindul, miközben egy pillanatra sem nyomja meg magán a pause gombot: utcán, metróban, az iskola folyosóin tolja a lábmunkát (miközben persze közvetve, az üres terekkel arról is kapunk üzenetet, hogy a koronavírus sajnos még mindig nem kotródott el).

A videó mutatása előtt azért persze szpojlerezzük el, hogy van egy kis csavar abban a tízezer lépésben, és ennyi legyen is elég – mindenesetre valószínűleg sokan együtt tudunk élni ezzel az intenzív látvánnyal, hiszen mi sem táncoltunk tízezer hónapja. A videóval egyébként a WHO-nak arra a szomorú adatára reflektálnak a kreatív svédek, hogy 340 milliónál is több túlsúlyos gyerek és fiatal felnőtt él a világban.

Published February 01, 2021.