Feed/Music

Best of SPOTS programajánló: hát persze, hogy Boiler Room Budapest, és egyéb kiválóságok a héten

Felpaprikázódnál a heti kimozdulásra? Itt a menü!

2019-ben besercentettük a Budapest SPOTS program rakétáit: a Telekom Electronic Beats projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden héten egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti paletta!

Keddre Kelis? Dehogy viccelünk, tényleg itt jár a jeles kaleidoszkópikus énekesnő, pontosabban az Akvárium Klubban ereszti ki az orkánt a torkán. Siessetek, korai kezdés!

Szerda, mint olaszosan új kishétvége? A Pizza Amore ezúttal egy még Facebook-oldallal sem rendelkező (hallatlan, még ilyet) DJ-vendéget hív a Központba, budapesti újdiszkóbulik legmagasabb táncosát, Alto Castellót. Hírszerzőink szerint jól szelektál, hiba nem lesz! Ajánljuk tőle ezt a vidám németes mixet:

Zöldbe borítanád a belpesti kerületeket? Ha te is szeretnél tenni azért, hogy a belváros utcáit végre fák borítsák, hogy nyáron hűs árnyékot adjanak, hogy a társasházak virágba boruljanak és a tűzfalak zöldek legyenek, akkor a Szimpla Kert eseményén a helyed, ahol szakemberek beszélgetnek klímavédelmi tervekről, zöldítésről, lehetséges közös munkáról.

Experimentális megmenés egy helyen, ami nappal szép nagy terű kávézó? Anla Courtis Sőrés Zsolttal és Pándi Balázzsal egészül ki szerdán a NagyLumenben, sok absztrakt zenei formulát öntve rá a komfortzónából kimozdulni hajlamos ízlésekre.

Az egyetlen igaz buliesemény csütörtökön? Hát kell még írnunk ide valamit? Buli itt, nyereményjáték aznap délig a Facebook-oldalunkon! (A nyitókép pedig természetesen nem a leendő bulin készült, hanem egy 2018-as Boiler Roomon.)

Mélyrétegek, digitális pszichedelia a Kiskörúton? Pénteken Zságer Balázst nem a jól ismert zenekara élén csíphetjük el az Ambientben, hanem szólóban, amint a technó legöblösebb-messzibb zugaiban veszik el épp, mi meg vele, jó esetben. A RadiOzorás Tsubi psytrenszelés helyett klubosabb zenékkel ver gyökeret, Utero pedig poliritmusokat és harmóniákat feltérképező hibrid live produkcióval érkezik, valahol a technó és az ambient peremvidékén.

Seggrengetős gettóteknó Budapesten? Bátrat húzott a Technokunst, és szépen meghívta a detroiti DJ Assaultot a LÄRMbe péntekre, hadd csorogjon a verejték mindenhonnan reggelre.

Egészséges kaszabolást keresel? Hard, dark dobbasszus, military step, nem kifejezetten kíméletes reszelések tetthelye lesz az Erzsébet tér a Therapy Sessionsnek hála. Vagy nem hála 👹

Komolyabb napfelkeltevárás Óbudán? Simo Cell és Credit00 dönti kishíján romba a budapesti Panorama Bart Flashback Fotóstúdió éjszakára klubbá váló külvárosi létesítményét.

Elfeledett(nek hitt) műfajok újra pajzsra emelése az adekvát szpoton? Witch house buli a Vittulában, hiszed vagy nem – szombaton. Ez egyben búcsúja is az itthon ilyen partikat szervező brigádnak, mert aztán külföldre mennek, most viszont velük tart Lazerpunk is.

Csak nem Andrey Pushkarev újra Budapesten? Csak de, ráadásul annyira allnightlong, hogy nagyon. Az első körös elővételes jegyek már elfogytak, vagyis kapás van, érdemes sietni rárepülni a többire!

Szombatra egy kis égig zengő autotune, trap bázison? On The Low tizenkiledszerre, délen, nagyon délen, Kelenföld alján, de aki éli a cicergő cineket és az ironizáló szövegeket, annak itt a helye. Felkészítő himnusz: