Feeds Archive - Electronic Beats Hungary
Feed/Music

Moduláris szintis karácsonyi dalokkal a még kellemesebb ünnepekért!

Télapó bekábelezett!

Eleged van a mindenhonnan ömlő Last Christmasból? Nincs olyan elektronikus zene kéznél, ami a hangulatot is megcsinálja pár nappal Szenteste előtt, és cserébe nem is a megszokott közhelyes eszközökkel operál?

Akkor örömmel nyújtjuk át néhány moduláris szintetizátor-őrült folyamatosan streamelő csatornáját, ami a megszokott dalokra ráereszt egy analóg csavart.

Imádni fogja a családod! Boldog Karácsonyt:

Watch live video from slaughtrhaus on www.twitch.tvHa pedig bővebben megismerkednél a moduláris szintik billentyűmentes, gombcsavaros, kábelrengeteges világával, akkor anyaoldalunk alábbi cikkét javasoljuk befogadásra.

Tovább
Feed/Music

Szuggesztív klip készült a romantikus acid magyarországi helytartójának

Friss hazai, és hozzá még párját ritkító is!

A budapesti Dalmata Daniel kiadót már többször illettük szép jelzőkkel, nem hiába, hiszen olyan színvonalat hoznak a magyar ugarra – tisztességes analógtánczenei túlsúllyal -, amit büszkén lehetne mutogatni bárhol.

Hát most itt örömmel mutogatjuk, ezúttal annak a J Mono-nak a klipjét, aki egyébként a vad sodrású acideket kipörgető Wedding Acid Group tagja (az italórómeó Galactic Jackson és Leidál András mellett), nem mellesleg a 15 friss hang, akik ma meghatározzák Magyarország gépzenéjét című cikkünkben is megneveztük, mint a csendes embert, akitől szerintünk lesz még egyszer hangos a nemzetközi elektronikus zenei média.

Na, neki a Dalmatánál ezen a napon jelenik meg a debütáló albuma, Ficsór Zsolt pedig egy kivételes digitális pixelzuhatagot tenyésztett ki a lemez egyik dalához. Aki pedig élőben is elkapná J Monót, az ide menjen ma este!

Tovább
Feed/Music

A Nap Kisfilmje: így csinálták meg a brit siketek a saját bulisorozatukat

“Amikor emberekkel kommunikálok, azt szájról olvasással teszem. De amikor zenéről van szó, amint megszólal a ritmus a membránokból, a testem reagál rá” – indítja mondandóját Troi Lee ebben a rövid, de annál erősebb dokuban.

Lee a Deaf Rave nevű londoni kezdeményezés atyja, amit azután indított el, hogy halláskárosult társaival együtt nem engedték be őket egy klubba. Az első partiját 2003-ban rendezte meg, 700 emberrel, és teltházat produkáltak, a világ minden részeiről érkeztek a siket sorstársak osztozni az élményben, amit a zene rezgése tud kiváltani.

Ennél emberibb példát nem mostanában láttunk arra, ahogyan a rave és a tánc utat tör magának – hiába, a basszusokat senkitől nem lehet elvenni.

Tovább
Feed/Music

Ha bírtad az Âme egyik felét Budapesten, akkor nézd meg a másikat is, ahogyan a londoni Royal Albert Hallban élőzik

Az Electronic Beats TV felvétele.

Ami idén szeptember közepén történt a Telekom Electronic Beats Festival-on a Várkert Bazárban, az egy örökkévalóságra beépült az emlékezetekbe: Dixon és Âme, a hömpölygős-epikus klubzenéket elszabadító Innervisions kiadó alapemberei 3 órán át vitték a fejeket messzi hangmezőkre. Fotókon meg is emlékeztünk a nem rövid éjszakáról.

Az Âme projekt mögött azonban nem egyetlen ember áll: míg nálunk Kristian Beyer DJ-zett, ahogyan rendszerint ő a lemezlovasa a projektnek, a stúdiós oldalt – és a live fellépéseket – a doktori kinézetű Frank Wiedemann képviseli. Idén pedig a szigetország talán legszebb hangversenytermében, a Royal Albert Hallban lépett fel, amit anyaoldalunk élőben streamelt is, de aki lemaradt róla, az most megkaphatja a performansz egyik csúcsát valamivel több mint negyed órában.

Az ebben hallható dalok a “The Line”, a “Gerne” és a “No War”, és olyanok vendégeskednek még a színpadon, mint a hangvarázsló Matthew Herbert és Gudrun Gut.

Aki pedig az Âme stúdiójába is benézne, annak javasoljuk ezt a videós túrát:

Tovább
Feed/Culture

Aphex Twin dilis cuccokkal kíván nekünk boldog karácsonyt

Mindegyiket valamelyik legendás videoklipjére alapozva.

A rőt üstökű tréfamester mostanában már egyre kevésbé titokzatoskodik, tisztességesen fel is lépeget Torinótól Berlinig, és hogy mennyire megjött a kedve, annak lehet a lenyomata az is, hogy most éppen merchandise-fronton jött elő újdonságokkal. Szenteste előtt egy hónappal, november 24-én nyílik meg a bazár online (illetve személyesen a kelet-londoni Kingsland Roadon, ha valaki arra járna), és olyan tárgyakat lehet majd berántani, mint a

  • Windowlicker esernyő,
  • Ventolin légszűrős maszk,
  • Donkey Rhubard játékmackó,
  • CIRKLON3 kapucnis pulcsi,
  • vagy a Come To Daddy rugdalózó (!!!).

Teaser videó is van hozzájuk:

Mindenkinek sok sikert a készlet erejéig tartó akcióhoz, reméljük, sikerül újítani valamit, és akkor lehet belekiabálni az éjszakába, hogy come to daddy.

Tovább